presentation
citat
citat

ök och du ska finna det - det som ingen letar efter förblir oupptäckt”

 

-Sofokles

citat
citat

ärg är inte något man färglägger med, färg har ett eget liv”

 

-Karl Isakson

logo
konst

Jag är född och uppvuxen i västra Göteborg. I över ett decennium har måleriet varit en stor och viktig del i mitt liv.
Jag är utbildad målare. Dessutom har jag teoretiskt och akademiskt fördjupat mig i studier inom konst och bildvetenskap 40 p.

Porträttkonsten ligger mig varmt om hjärtat och är mitt specialområde. Intresset för konsten, människans natur och fokus på lärandet är ryggraden i min verksamhet. Det är också ryggraden i minpersonlighet. Det betyder att jag älskar mitt jobb. Representerandet av porträttkonsten är en glädjefylld och viktig arbetsuppgift med många utvecklande möten.

Min arbetsteknik
Jag arbetar med ett expressivt ”a`la prima” måleri. I mitt måleri låter jag det figurativa möta det abstrakta och non figurativa. Utan styrande underskisser modellerar jag med färgen direkt på duken. Färgen är byggklossar i mina målningar. Människans arkitektur är en viktig inspirationskälla för mig. Förberedande arbete består i att studera målningar. Det blir basen till en färg och form ide. Beställarens speciella karaktär adderas till verket, och ett unikt konstverk blir till. Den mänskliga karaktären är en viktig del i mitt skapande. Jag letar i mina färger tills jag hittar den ton och färgskala som bäst representerar dig. Måleriets uppgift blir att visa det speciella i den porträtterades kommunikation.
Vilka är mina strategier för att utvecklas
som målare?

Jag förkovrar mig ständigt. Största delen av min tid ägnar jag
åt konst. Jag gör studie och inspirationsresor, till platser där konsten utvecklar mitt skapande. En oförglömlig upplevelse
är Venedig. Där mötet med Giotto och Tintorettos konst gjorde ett starkt intryck på mig.

Van Gogh museet i Amsterdam har inspirerat mig till många färgstarka målningar. Munch utställningen på moderna för ett
par år sedan var som musik för mig. I Edward Munchs konst är det psykologiska vibratot hos individen påtagligt närvarande, vilket är en betydelsefull förebild och inspirationskälla för mitt skapande. Passion och livsnärvaro finns i varje penselstråk. Det är en ära att få ta del av konsten när den uttrycks på Edvard Munchs vis.

Jag iakttar, jag ser, det är grunden för att omsätta intryck till ett konstnärligt uttryck. Som utgångspunkt finns mitt intresse för psykologi som jag ständigt vårdar och utvecklar. Med en koloristiskt uppdriven palett letar jag efter ett psykologiskt färgvibrato. Jag vill hela tiden gå utanför det som är invant och bekvämt. Det är nödvändigt att bryta mönster. Det är där jag skapar. Mötet med det okända är en viktig del i mitt skapande.
Det är en förutsättning för att jag ska hitta nya uttryckssätt.

Vad är ambitionen med min konst?

Jag förenar en målares sökande med mina kunskaper om människan. Det handlar om förhållandet mellan människan
och färgen, eller mellan människa och människa. Kan man
se paralleller mellan den kroppsliga existensen och den skapade konsten? Är inte ingredienserna i livet och konsten desamma? Livsnerv, puls, rytm, flöden och mitt i stunder av vila, allt kan uttryckas på duken. Det är livet som det kan beskrivas i konsten.

Vad får du?

Målet med min verksamhet är att leverera ett värde till dig.
Du får en färgstark spegling av dig själv. Du som beställare
av ett porträtt innebär inspiration till mig att göra min bästa målning hittills, det är med den inställningen som jag går in i ett nytt uppdrag. Jag ser fram emot att bli kontaktad av just dig.

 

Väl mött

Annika Flisberg

 

© Flisberg Porträtt 2008
hem om mig galleri utställningar varför ett porträtt kontakt english
ommig Personlig presentation om mitt konstnärsskap utbildning
utställningar Borås konstmuseum Café Hängmattan Sjöofficersmässen Stolpboden, Särö
kontakt aktuelltkontakt beställ porträtt